divendres, 19 de març del 2010

PICOROVER a l'EPSC del Campus del BaixLlobregat de la UPC

Atenció tripulació:
No us perdeu els vídeos sobre el robot que estudiants i professors de l'EPSC han dissenyat per enviar a la lluna i desplaçar-se per recollir imatges. Els trobareu a la pàgina web de l'EPSC.
Molts/es de vosaltres ja l'heu vist. Si voleu el darrer dia que vingueu us el podem ensenyar i podreu conèixer l'investigador l'equip que l'ha dissenyat (potser hi reconeixeu en Jordi Gutiérrez, el director científic de Baetulo XXI).


Fins aviat marcians i marcianes!

dijous, 4 de març del 2010

Grup de Telecomunicacions: vídeo

Presentación grupo de domotica
















Hola chicos, os cuelgo en imagenes la parte de texto de la presentación que hemos estado haciendo hoy (la 1a es la de "OBJECTIUS" y la útlima es la de "PRINCIPALS CONCLUSIONS DEL GRUP")

Faltan las 3 últimas que las haremos la próxima sesión.

Asignaroslas como os parezca mejor y practicar un poco para el próximo día.

Grup Telecomunicaions

Dia 23 de Febrer.
Avui hem treballat principalment amb un programa anomenat Arduino, juntament amb una placa informàtica que es deia igual.
  • Primer, ens hem dividit en grup de dues persones i cada grup tenia un ordinador.
  • Després, els capitans ens han repartit a cada grup una sèrie de materials per poder connectar a la placa principal, la Arduino.
  • Seguidament, quan ja estava tot connectat, utilitzant un senzill cable USB, hem connectat altre cop la placa Arduino amb l'ordinador, ho hem instal·lat i hem començat a fer varies pràctiques i proves, per exemple: gràcies a un sensor de calor, podíem fer variar la potència de llum d'uns LEDs; ha estat fàcil, només haviem de posar el dit al sensor perquè la temperatura pujés.
En conclusió, ha estat una pràctica fàcil d'entendre però difícil de dur a terme perquè utilitzar el programa Arduino no és una feina fàcil, hem necessitat bastant l'ajuda dels capitans, però al final ens n'hem sortit!

IES Badalona - VII

Grup De Producció Alimentaria

A la quarta sessió, hem decidit que com a font de proteïnes seleccionat els peixos per la seva alta resistència, creixement ràpid, ràpid maneig. També em discutit portar peixos d'aigua dolça perquè si portem peixos d'aigua salada tenim que portar sal. Dintre dels peixos d'aigua dolça seleccionen l'alimentació herbivora perquè si seleccionem l'allimentació carnivora, aixó significaria portar mes aliments. Per aconseguir les millors condicions de l'aigua per afavorir el desenvolupament dels peixos hem de considerar la temperatura, pH, O2, NH4, NO2, NO3. Si hi ha molt nitrats creixen plantes i les plantes necessiten oxigen i els peixos es queden sense i poden morir. Vam realitzar biometries ( pes i mida) i també em calculat la ració de menjar diària.

Valors:
pH: 6,9- 7,5
NO3: 5,0- 7,5 mg/L
NO2: 0,05 mg/L
NH4: 0,5 mg/L
O2: 6,3- 6,4 mg/L
Temperatura: 17,3 - 17,5 ºC



.IES LA PINEDA.

Grup Aigua

Avui hem treballat el consum de l'aigua a Mart. Primer hem fet diverses pràctiques de la vida quotidiana per saber el volum d'aigua que necesiteriem. Ens hem rentat les dents, les mans, hem fregat plats, gots, etc.

Hem mesurat els segons que hem tardat en fer això i després hem fet una mitjana per saber el que tardaria una persona a fer-ho un cop. Llavors, fent uns càlculs ens hem donat compte que consumim massa aigua per fer aquestes coses, perquè a més a més, també necesitem més aigua per cuinar, netejar, anar al vàter, etc.

La conclusió que treiem es que hem d'estalviar i reutilitzar l'aigua o bé extreura-la d'allà.

Fotos:






IES ISAAC ALBÉNIZ

dimecres, 3 de març del 2010

GRUP RESIDUS

En aquesta tercera sessió va venir una experta en el tema de reciclatge de residus i ens va explicar que són els residus orgànics, d'on venen, què en podem fer i quins són els seus beneficis. Vem veure que era el compostatge, quin era el seu procés ( apartir dels bacteris, fongs i insectes ) i què es necessita per realitzar-lo ( aigua, oxigen, energia i proteïnes ).

Després vem anar al lavoratori on vem veure diferents tipus de compostos, i ens van enseñar quines maquines s'utilitzaven per al compostage.

La conclusió que vem arribar al acabar la sessió va ser que es necessita una planta de compostatge a la nostra base a Mart, que haura de estar al costat de l'hivernacle per aprofitar el ragadiu i l'oxigen i facilitar-ne el transport.

IES Pompeu Fabra.



L'altre dia vam fabricar uns coets químics amb ampolles de plastic, bicarbonat, vinagre, un tap, un fil i un troç de paper. El coet està preparat per quan li dones la volta el paper es desfa i el bicarvonat es mescla amb el vingre es produeix una reacció química que produeix gassos i fa augmentar la pressió. De tanta pressió els gassos obren el tap i el líqud surt propulsat i aixó fa que també ho faci el coet.










dimarts, 2 de març del 2010

grup de robòtica

Sessió del 22 de febrer.

De primer vam continuar muntant el prototip del robot afegint-li un sensor per mitjà del qual és capaç de diferenciar colors, seguidament li vam afegir una especie de pinça i una base per tal de poder agafar materials de poc pes i volum.

Desprès començarem a programar-lo amb l'ordinador per poder fer rutes més complexes i llargues, juntament amb proves de gir per poder definir els graus necessaris per girar en qualsevol angle.

IES Ventura Gassol

Grup De Producció Alimentaria

En la Tercera Sessió vam treballar en la programació lineal per a calcular el volum mínim que havien d' ocupar els aliments, tenint en compte els nutrients que hauran d' ingerir. Vam tenir en compte la producció, quina es la seva composició i així optenir els mes adequats.