dimarts, 9 de febrer del 2010

Dissenyant la colònia: proposta 2



A la nostre primera sessió en el grup de 16 persones, mentre anàvem dibuixant la nostre colònia a mart, anàvem debatin unes qüestions i dèiem quin era l’objectiu a la colònia de mart, entre altres coses. També vam arribar a la cort que per tenir el mínim per sobreviure, hem de portar molt de pes: Aquestes son alguns punts de la reunió
  • Un mínim de 16 persones haurien d’anar a Mart
  • L’objectiu d’aquesta expedició es científica. Sempre per investigar.
  • A mart hi posarem: La nostre colònia permanent i resistent composta per un hivernacle (plantes, animals), habitacions per dormir i per relaxar-se (sala conjunta), una cuina, un lavabo, un aeroport, un laboratori, un taller de mecànica i construir, entre altres coses, un lloc on emmagatzemar l’energia.
  • Aquesta energia podria ser solar, eòlica, residus orgànics que es cremarien i hauríem de re-utilitzar l’aigua que ens portéssim de la Terra
  • Parlant de combustible, es molt difícil trobar una solució. Tot dependrà del que ens trobem a Mart ja que nosaltres no ens podríem emportar el doble de combustible per els dos viatges.
  • En les comunicacions, hauríem de posar un satèl·lit a Mart i un altre a la Terra de molta potencia per reduir els temps d’espera.
A part de totes aquestes observacions, també vam veure que necessitàvem una zona de canvi d’atmosfera per prevenir ensurts i construir alguna mena de sistema de canonades i conductes per on circulessin l’aigua, l’energia i l’electricitat. Per tant, el temps aproximat del viatge serien 900 dies.

2 comentaris:

  1. La sala de l'energia no hauria d'estar separada de la resta de la colònia. Però trobo que aquesta sala ens la podríem estalviar posant plaques solars cubrint les parets de la colònia.

    ResponElimina
  2. Crec que és molt bona idea posar plaques solars cobrint tota la superfície exterior de la colònia, encara que crec que necessitem aquesta sala ja que no només utilitzarem energia solar, sinó que també podem utilitzar energia eòlica i aquesta s’emmagatzemaria allà.

    ResponElimina